nedeľa 6. decembra 2015

CHRISTMAS BLOG SERIES #2

Čierny čaj pomaly chladne, odkladám školské povinnosti ako sa len dá a popri čakaní na rozprávku (Shrek, juchú) vám píšem. Je tu nedeľa a s ňou druhá časť vianočnej série. Dnes v kreatívnom naladení. Jednoduché a slobodné DIY.

Takzvané homemade darčeky sú riadnym kusom srdca. Vložíte do nich svoj čas, ruky, nervy, fantáziu... aj peniaze. No predovšetkým lásku, kreativitu a zabavíte sa pritom viac ako pri klasickom shoppingu. Dokonca si príjemne oddýchnete manuálnou prácou (hore ruky tí, čo aj v pracovnom nasadení ťukajú do klávesnice). Dnes mám pre vás tip na menšie vyšantenie sa a kreatívne vyžitie sa. Potešte niekoho osobným prekvapením. Vyrobíme si gift jar.
Alebo jednoducho po slovensky, pohár plný malých potešení.




Na zrealizovanie darčeku potrebujeme pohár. Stačí úplne klasický, ak nájdete niečo pekné doma, alebo ak nie, môžete zájsť do Pepca. Hrozí nebezpečie pre peňaženky. Verte mi, neodídete na prázdno. Ďalšími pomôckami sú rôzne dekorácie, či už guličky (Kik), nejaké trblietky, kamienky alebo dekoratívna soľ (Pepco), ktorými si pohár vyplníme a urobíme podklad pre ostatné drobnosti. Na záver nezabudnite na stuhy (Lidl), ktoré môžete neskôr využiť aj pri balení ostatných darčekov.

Pre náplň si vymyslíme vlastnú tému. Pohár sa môže tváriť ako spa jar, sweet jar, cook jar. Podľa témy nakúpite alebo vymyslíte drobnosti. Môžu to byť maličkosti do kúpeľne ako soľ, mydielko, pena do kúpeľa, alebo dekoratívne pomôcky, lak na nechty, krémik na ruky, rôzne vzorky, malé balenia kozmetiky, ktoré nájdete napríklad aj v DM. Môžete zabaliť sypaný čaj, drobné sladkosti, čokoládky, čajové vonné sviečky alebo suroviny, z ktorých si obdarovaná osoba upečie vlastný koláčik alebo muffiny. Kreativite sa medze nekladú. Svoj pohár môžete naplniť skutočnou dávkou originality a spolu s tým vložiť aj kúsok seba. Potom je už len na vás, koho obdarujete. Kamarátku? Sestru? Maminu? Alebo maškrtného frajera potešíte sladkým? Môj pohár plný prekvapení poputuje sestre... ale vy o ničom neviete!



Pohár si naplníme dekoračnými kamienkami alebo soľou. Vytvoríme tak pevný spodok. Druhú vrstvu môžu tvoriť dekoratívne guličky alebo opäť soľ, či kamienky odlišnej farby. Môžete ich premiešať ale aj nechať jednotlivé vrstvy. 
Ako si fantázia zariadi.


Dekoratívne dno vytvorí základ pre drobnosti. Tie naň môžete poukladať alebo aj upevniť, napríklad vo farebnej soli. Bodku na záver tvorí stužka, ktorou obviažeme pohár a vykúzlime mašličku. Rozkošná mašľa nesmie chýbať. Pohár povýšite na darček a dotyčná obdarovaná osôbka si ho tak bude môcť rozbaliť. Možno aj po druhýkrát.


A v čom je toto DIY také slobodné? Práve v tom, že konečnú podobu si aj tak volíte len vy. Obsah pohára môžete vlastnoručne dotvoriť rôznymi drobnosťami z domácnosti alebo niekoľko kúpiť a vytvoriť jedinečný balíček. Veľký bonus tvorí aj samotný pohár. Dotyčný obdarovaný ho môže následne využiť, napríklad ako svietnik alebo nádobu na iné maličkosti. A takto kreativitu posúvate ďalej.

7 komentárov:

  1. Zbožňujem Shreka <3 Ten pohár je dokonalý a musím potvrdiť - návšteva Pepca je smrteľne nebezpečná pre každú peňaženku :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja! a áno, Pepco je značne nebezpečné ale také krásne :D

      Odstrániť
  2. kráásne :-) sestra sa iste poteší :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzerá to úžasne :)
    www.vanesasworld.blogspot.sk aj s giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pekný jednoduchý nápad :) ja to tak mám urobené v malom poháriku a do toho som pozapichovala svoje balzamy na pery :D
    Jane´s World

    OdpovedaťOdstrániť