utorok 15. júla 2014

HIKING DAY

Kedysi tu žili obrovia. Presnejšie obryne. Mohutné ženy kráčajúce po zelených poliach. Či kráčali vo vysokých louboutinkách alebo v nízkych converskách to nikto nestihol zapísať. Ani to, či rovnako postávali pred skriňou v kríze "neviemčonaseba". Niečo však zapísané bolo. Podľa legendy tieto obryne vyhadzovali odpad a nepotrebné veci na jednu veľkú kopu. Rokmi táto kopa zarástla, pokryla ju zeleň a lesy. A tak vznikla Babia hora.


Opäť som vo svojom ľúbenom Poľsku. Práve tu sa nachádza známa Babia hora, ktorú môžete na mapách vidieť neďaleko slovenskej hranice. Výstup je chvíľami poriadne strmý a trvá približne dve hodiny. Nohy bolia, svaly pália ale skutočne to stojí za to. Postupne prechádzate cez zmiešaný les k hustejším ihličnanom až k nízkej kosodrevine. Napokon vás čaká vytúžený vrchol hory s dokonalým výhľadom a poriadne chladným vzduchom. 

Takýto únik od reality je naozaj fajn. Na vysoké miesta s otvoreným nebom. Turistika to bola skvelá. Aj napriek milému bonusu v podobe búrky priamo nad nami, ktorá nás sprevádzala počas celého zostupu. Premočená mikina do poslednej nitky, mokré vlasy a dažďové kvapky stekajúce po tvári boli nakoniec len dôvodom k smiechu. 
Dni v Poľsku trávené s rodinou si skutočne užívam a onedlho sa môžete tešiť aj na nový outfit!

Sledujte a majte sa krásne! :)


EN: Sayin hello from beautiful Poland again! I´m here with family for my holidays and I´m having a really great time. Lately we were on the mountain called Babia góra. It´s a place near to Slovakia. It´s perfect, even though the long way to the top is really hard. Fresh air and green forest are so good for relax. My muscles sore after this hiking but it was great and I enjoyed it. Soon I will add a new outfit too, so stay tuned! 


7 komentárov: