utorok 26. augusta 2014

THE PERFECT CUP OF TEA

Príroda môže naservírovať akékoľvek počasie a ja si aj tak zalievam čaj vriacou vodou. Dokonca aj v tých horúcich dňoch prinesie príjemné osvieženie. Totálny paradox ale je to tak. Augustové dni pomaly odsýpajú, a tak sa postupne začnú objavovať jesenní čajíčkari. Veľa ľudí si vychutnáva čaj najmä v chladnejších dňoch. Ja ho pijem 365 dní v roku, či už vonku mrzne alebo špliecha voda z bazénov. Čaje majú okrem chuti aj rôzne účinky a zvyknú byť príjemnou zmenou v období kávových zŕn.

Nature can bring me every kind of wheather and I´ll be still drinking my hot tea. Last days of august will disappear very quickly and common autumn-tea-drinkers will be here again. Lots of people like drink tea just in cold rainy days. I´m one of those who drinks tea the whole year, even if it´s freezing or people swimming. Teas have also a great effects and they can be a nice change through the coffee period. 



Dnes vám predstavím pár mojich sypaných obľúbencov.

Začneme hneď tým najsilnejším nakopnutím. A tým je maté.
Možno si pamätáte telenovely s Nataliou Oreiro, idolom mnohých detských sŕdc, kde popíjali celý deň akýsi nápoj cez slamky z malých uzavretých nádob. Tušíte správne, bolo to maté. Poriadne vás nakopne, dokonca by som povedala, že ešte aj viac ako tá spomínaná káva. Obsahuje kofeín a pokiaľ vám už účinky kávy veľa nedávajú, je to naozaj príjemná zmena. Ja ho pijem veľmi rada, dodá energiu a chutí výborne. Ak chcete vedieť ešte viac, klikajte SEM.


Ďalšou novinkou je u mňa biely čaj. Obľúbila som si ho najmä vďaka jemnej chuti, krásnej farbe a vôni. Nezalieva sa hneď vriacou vodou ale musíte si chvíľku počkať, aby teplota vody klesla ak si chcete pripraviť naozaj kvalitný čaj. Vraj je veľmi vzácny najmä kvôli jeho účinkom, zberu a kedysi si ho žiadali aj samotní cisári, a to nie je zlé, však? O jeho účinkoch si prečítate TU.


No a posledným fešákom tohto čajíčkárskeho postu, alebo skôr fešandou, je echinacea purpurová, bylinka s mnohými účinkami, ktorá okrem výbornej chuti zvyšuje imunitu a pomáha pri rôznych problémoch. Ja ju pijem hlavne kvôli tej imunite, čo sa do týchto chladných zmien perfektne hodí, ale aj kvôli tomu, že jednoducho chutí a na večer je to príjemný relax.


Sypané čaje si momentálne užívam a aj keď som niekedy lenivá a jednoducho len hodím vrecko zeleného čaju a zalejem ho hneď ako sa čajník hlasno sťažuje, vždy sa k nim vrátim a pôžitkársky ich vychutnávam.

A čo vy a sypané čaje?

Today I would like to show you a few of my favourite teas. It´s mate from South America which contains caffeine and it gives you a lot of energy. It´s really nice change when you´re still drinking coffee. The second one is the white tea, which is very special because of its effects on the skin and life. Ceasears liked to drink this kind of tea in the past, so it´s really not bad, isn´t it? The aroma is very gentle and it tastes delicious! And the last one is herbal tea echinacea. I like to drink it in the evening for relax, it has very good effects on immune system and health too. 
Do you like tea leaves?




12 komentárov:

  1. Zajímavý článek! Moc se mi líbí tvůj blog! :))


    http://fashion-istheanswer.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som skôr čajíčkarka ako kávičkarka, preto ti rozumiem :) O tom, že aj v horúčavach je lepší teplý čaj ako chladený nápoj som už počula a v učebnici chémie som raz čítala, že čierne čajové listy obsahujú viac kofeínu ako kávové bôby. A je to tak, čierny čaj mi pomohol prežiť maturitný ročník. Mala by som sa asi odsťahovať do Británie, pretože naša kávová kultúra mi niekedy, keď musím vysvetľovať prečo nepijem kávu, lezie poriadne na nervy. Čo mi pripomína, že tradičný britský čaj s mliekom som ešte nepila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja rada pijem aj kávu, no od tej si sem tam dám pauzu a od čaju nikdy. ;D a britský čaj treba rozhodne skúsiť. :)

      Odstrániť
  3. Milujem caje! Mate je super, ja mam nejaku verziu s gingkom a guaranou a chuti skvele. Biely je tiez jeden z mojich najoblubenejsich, skus od tej znacky co mas na fotkach, Sanny Tea, napriklad "Strieborny mesiac" to je moj absolutny oblubenec :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jsem na tom stejně jako ty, čaje můžu pořád! sypané mám nejradši, nejlépe bílý nebo zelený! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ja zboznujem mate ale popravde doma ho nemam vychutnavam si ho len v cajovniach :)

    Pozyvam na koncoletnu prirodnu Skin in Blossom giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/08/koncoletna-skin-in-blossom-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Sypaný čaj, to u mě musí být rituál na delší dobu. Ráda si u toho vychutnávám tu atmosféru. Ale obecně ať u sypaných nebo u 'pytlíkových' jsem největší milovník černého čaje. Během své praxe v Irsku jsem nepila takřka nic jiného a doteď mi zůstali 'tea-breaks' :D A ze sypaných čajů u mě vede Ahmad Tea Earl Grey.
    Ale po přečtení článku mě docela zaujal ten maté čaj. Ten seženu v čajovnách nebo někde v obchodě?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ho kúpila v obchode a viem, že bežne ho predávajú, ale určite bude dostupný aj v čajovni. ;)

      Odstrániť
  7. Milujem pitie čajov, hlavne v zime, ale aj v lete, každý deň začínam zeleným čajom, zvykla som piť tie sáčkové, ale mala som už aj úžasné sypané. Najradšej mám asi práve zelené alebo ovocné čaje, čím voňavejšie tým lepšie. Z bylinkových si užívam alchemiku a repíkový čaj, alchemilka mi pomáha byť v pohode počas našich dní a repík ak zjem niečo, čo som jesť nemala.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť