streda 28. januára 2015

NOT SO STRAIGHT HAIR


Niekedy sa zobudím ako takýto brčoun. Sudičky víly mi však nadýchané vlny až na veky vekov nenadelili. A tak som si nadelila sama.
Kvalitu svojich vlasov som začala vnímať niekedy v pubertálnom veku. Poznáte to... zrazu ste prekročili istú hranicu, v ktorej sú povolené melíry a ako tak primerané farby. Pamätám si svoje svetlé pásiky pomedzi tmavší blond, skrátenie celej dĺžky vlasov na trendy účes po plecia a následné oplakávanie tohto činu o niekoľko týždňov neskôr.
Veľakrát som chcela zmenu. Dĺžku, farbu... jednoducho niečo. Nikdy som so svojimi vlasmi nebola poriadne spokojná. Dlhé roky som ich žehlila, takmer denne. Vždy museli byť rovné. Až prišiel čas keď som akosi zlenivela. Rovný účes bol zrazu nudný a ja som si na noc zaplietla vlasy do vrkočov. Voilá, vlny! Odvtedy žehličku používam menej a ono to skutočne pomohlo.
Momentálne sa môžem pochváliť a hrdo si potriasť rukou za mesiac bez žehlenia vlasov. Možno by to mali zaviesť ako nejakú challenge pre ženy so žehliacim nutkaním. Až taký nezmysel to nie je.

Postupne ako som sa prehupla s mierne kyslým výrazom cez prívlastok násť a ocitla sa medzi generáciou dsať, naučila som sa mať svoje vlasy celkom rada. Nefarbím ich a žehlenie presúvam z dennej bázy na občasnú. Skúsite to aj vy? Ako sa staráte o svoju korunu krásy?


19 komentárov:

  1. tiež mám žehliace nutkanie, nemôžem si pomôcť. :D ten challenge stojí za vyskúšanie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš ich krásne <3 Ja som nikdy nemala a ani mať nebudem krásne vlasy, takže tebe a aj každej inej vám vaše vlásky hodne moc závidím! :-)
    Dijoun&Klaudi

    OdpovedaťOdstrániť
  3. já jsem šíleně líná a žehlení i vlnění je pro mě spíše speciální událost, když mám čas a nemusím nikam spěchat. ale také mám své vlasy ráda rovné :) Tobě ty vlnky neskutečně sluší. mě se takové nikdy nepovedou...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krasne vlasy:)

    http://bridgeofmemories.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Máš pekné vlásky a šetri si ich. Ja som normál hnedovláska, ale farbím sa na blond už dlho. Vždy som chcela dlhé, lenže tak ako aj ty si v článku spomínala aj ja som skúšala všeličo možné, ale bohužiaľ bezvýsledne. Moje vlasy majú stále rovnakú dĺžku :( Domnievam sa, že tým, že sú farbené majú sklon k vysušovaniu a možno aj preto pomalšie rastú, neviem... No svoj problém som vyriešila príčeskami zo živých vlasov a odvtedy som spokojná ;)

    www.dominikamakarova.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem! možno je to naozaj tým farbením, moja sesternica má rovnaký problém. takisto sa farbí na blond a vlasy jej takmer vôbec nechcú rásť... no ak si to vyriešila a si spokojná, tak je to super. :)

      Odstrániť
  6. Máš krásne vlásky ! A takéto vrkočové vlny by som teda brala ! Ja si nežehlím vlasy pretože viem ako to strašne ničí moje konce, takže len vo výnimočných prípadoch si ich kulmujem alebo vyžehlím keď som na nejakom vystúpení alebo plese :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lovely hair and lovely eyes!


    solorzanolu.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vlasy som si nežehlila nikdy, teda občasne áno, ale nikdy nie pravidelne, mám pocit, že žehlením strácajú vlasy na objeme a to je pri jemných vlasoch aké mám ja to posledné po čom túžim. Zapletanie na noc som realizovala ešte ako malá, aj teraz to občas robievam, ešte mokré si ich zapletiem, nalakujem nech to drží a idem spať. Ráno je to fakt nádhera a nemusím tak kvôli účesu zbytočne skoro ráno vstávať.
    Bianka

    OdpovedaťOdstrániť