pondelok 16. februára 2015

SHOOTING DAY II. - BACKSTAGE


Sľúbený backstage je konečne tu! A je plný doplnkov, šperkov, náhrdelníkov a náramkov, všetkých možných drobností, ktorými sa ako také straky nežne zdobíme. Je užitočné a očiam prospešné zastávať pravidlo menej je niekedy viac, no pri fotení sú mnohokrát práve stanovené pravidlá porušované a vtedy príde na rad kreativita, ktorá sa veľmi rada vyšantí a kombinuje masívne čelenky s masívnymi šperkami.
Pri zostavovaní výsledných stylingov sme nešetrili doplnkami. Každý kúsok oblečenia podčiarknu a vyzdvihnú na celkom novú úroveň. Či už ide o čelenku v štýle dieťa kvetov, masívny prsteň akože som veľká dáma a mám na to, alebo perlový náhrdelník jemne kričiaci viem čo je elegancia a nehanbím sa dokázať to. Skúste sa s prichádzajúcou jarou vyhrať s doplnkami a zdanlivo jednoduchý outfit niečím vyšperkovať.

Pri písaní tohto článku mi za oknami krásne svieti slnko a spod snehu sa vynárajú zelené steblá, no pri tvorení tohto fashion editoriálu padal za oknami hustý sneh s nie tak príjemným vetríkom. Mraky nám nedopriali ani kúsok slnečného lúča, len chladné biele svetlo, ktorému sme museli trošku pomôcť. V našom skromnom ateliéri sme pobehovali s vlastnými odrazkami.

Ako si vyrobím vlastnú odrazku? 

Nie je to žiadna veda. V podstate je to veľmi jednoduché a určite by ste na to ľahko prišli aj sami.
Na jednu super profesionálnu odrazku budeme potrebovať: kartón - veľkosť je výlučne na vás, nožnice, lepiacu pásku a alobal. Takto vyzbrojení oblepíte kartón alobalom, lesklou stranou na vrch a odrazka je hotová! Dávajte si však pozor pri lepení, alobal sa ľahko trhá, a tak si radšej zavolajte nejakého pomocníka. Potom stačí už len nastaviť odrazku tak, aby sa svetlo dopadajúce na ňu odrážalo na objekt, ktorý fotíte. Svetlo je krajšie, čistejšie a dá sa s tým rôzne experimentovať. Odrazky sú veľkým pomocníkom aj vtedy, ak vonku svieti slnko a svetlo chcete zjemniť. Vyskúšate to?

Z nášho fotenia, ktoré sa uskutočnilo niekedy v závere januára, mám už tie vydarené a výsledné fotky povyberané. Čaká ich už len menšia úprava a pôjdu na blog. Dúfam, že sa tešíte, čaká nás ešte trochu zimy s nádychom luxusu a pestré jarné farby.


7 komentárov:

  1. Fíííha, to s tými odrazkami ma mega zaujalo :D Určite skúsim. Krásne fotky, muselo vám byť super! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. bolo! :) ďakujem, čo sa týka odraziek určite musíš vyskúšať. :)

      Odstrániť
  2. super post! Môžem ho zverejniť na fanpage FB fashion blogeriek na Slovenku?

    https://www.facebook.com/fashionblogerkySK?fref=ts

    www.dominikamakarova.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť