piatok 10. júla 2015

SHOPPING TIPS


Keď som si nedávno vykračovala od nitrianskych Mlynov ku vlakovej stanici, cítila som sa ako najväčší materialista.
S úsmevom na perách a papierovou coffee to go tak dobre voňajúcou až som sa obarila. Zase. Systém papierovačiek nášho školstva som zdolala tesne pred záverečnou a druhý ročník mám už oficiálne, aj podľa pána chaotického Aisu ukončený.

Zostávala mi asi hodinka do odchodu vlaku, tak som šla ešte po kávu. Po ceste v nákupnom centre som zahliadla krásne midi sukne. Aspoň si ich prezriem. Myslím, že poznáte obchodík Marks&Spencer, kde vždy prefrčím okolo stojanov plných predraženého oblečenia a zájdem do kútika s jedlom. Tam moje oko potešia čaje a všetky možné dobroty s originálnym dizajnom. Tentoraz ma premohla zvedavosť a ja som sa prešla okolo tých predražených stojanov. A hádajte čo. Zľavy. Samozrejme, v týchto končinách sú aj zľavy niekedy too much pre študenta, ktorý za obyčajný sveter asi len tak 50 eur nevyvalí. No počas telefonátu a môjho pokukovania po akciových ponukách mi úplne náhodou padol do oka netradičný svetrík. Za vyskúšanie nič nedám, že? No a už sa len vidím ako si ho nesiem k pokladni. Zo 45 eur zlacnený na 12? Krásna modrá so zaujímavou podšívkou, ako keby ste mali dva kusy v jednom. Tomu hovorím dobrá kúpa a malý dôvod k úsmevu. K materialistickému úsmevu shopaholika. ktorý ukoristil milú vec za zlomok ceny.
No až taký kvalitný shopaholik asi nie som, pretože som už len fičala po kávu a potom pomalým krokom užívajúc o trošku chladnejšie počasie na stanicu. Takže ak máte pár obchodov do ktorých takmer vôbec nevkročíte, nakuknite práve v období zliav.


Ďalším kúskom, ktorý potešil najmä moje hmatacie zmysly svojou kvalitou je overal, trošku taký a lá kamufláž. Pôsobí ako šaty, no pod ľahkou bielou látkou nie je spodnička ale šortky. Objednala som si ho z eshopu na facebooku a priznám sa, čakala som jednoduchý letný overal z úplne inej látky. To, čo prišlo mi doslova vyrazilo dych, krásna pevná látka, čierne prestrihy na chrbáte, ktoré na fotkách nebolo vidieť. Ochkanie pred zrkadlom na najbližších aspoň dvadsať minút a mala som pocit, že si ho už nechcem vyzliecť. Niekedy sú nákupy na internete väčším dobrodružstvom ako v obchodoch.


Jednou z posledných radostí nedávnych dní sú aj high waisted šortky. Ženy, choďte do nich! Sú pohodlné, vyzerajú super a dajú sa skombinovať s čímkoľvek. Niekedy by som vám ich rada ukázala v jednoduchom outfite. Podobné som zazrela v New Yorkeri, no dajú sa objaviť už takmer hocikde alebo vyrobiť zo starších džínsov s vysokým pásom. Ja som tie svoje objavila u jedného číňana, úplne posledné len tak pohodené na celkom iných typoch šortiek. Asi čakali na mňa. Za naozaj smiešnu cenu s efektom, ako keby si prežili časy diskoték rokov minulých a ja som ich len vytiahla z maminej skrine.

A na záver môj nový paperback, ktorý je vždy lacnejší ako pevná väzba. Aj to môže byť inšpirácia pre vás ako sa pohybovať v kníhkupectve. Casual vacancy od Rowlingovej som objavila v anglickej literatúre v Martinuse a urobila mi veľkú radosť, pretože stála o polovicu menej ako pevná väzba v slovenčine. Pustila som sa trošku do anglického čítania, táto je v poradí moja druhá a zatiaľ to vyzerá veľmi dobre tak sa teším, čo mi Rowlingová predvedie.


Čo vy a spontánne nákupy? Aký zaujímavý kúsok ste objavili alebo ulovili naposledy?
V Pondelok cestujem opäť do Poľska - moja každoročná prázdninová destinácia. Veľmi sa teším a dúfam, že už čoskoro vám ukážem nejaké fotky. Majte sa krásne!

8 komentárov:

  1. Zlavy su teraz vsade no zatial som ich nevyuzila, uz nenakupujem tak hufne ako kedysi nech ki nepraskne skrina, ale mam zalusk na peknu dlhu suknu len skoro nikde ich nevidim. A inak ta kniha ma velmi zaujala aj ja teraz citam coraz viac po anglicky a je to super.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja už tiež tak nenakupujem, moje nákupy sú v poslednej dobe skôr o tom, že mi fakt náhodne niečo padne do oka :D pretože vždy keď niečo hľadám, nikdy to nenájdem, ale keď si len tak prezerám niečo bez cieľu zrazu aha, presne ten kúsok :D

      Odstrániť
  2. Krásné věci, ten svetřík je úžasný a šortky taky! :) A paperbacky mám taky ráda, jsou takové víc čtecí! :D užij si to v Polsku ;) A já si nedávno pořídila až moc věcí, měla bych se stydět :D
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veľmi pekné veci...výpredajom odolávam kvôli môjmu bojkotu, no sekáčom nie :D páčia sa mi hlavne tie šaty na prvej fotke s tými chladnými ružami :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. NENÁVIDÍM spontánní nákupy, protože jsou to právě ty, při kterých se rozhoduji, zda-li si rovnou nekoupit o velikost menší šaty, jelikož pak nebudu mít peníze na jídlo. :D
    Ale ten overal! Musí vypadat báječně!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásne veci no ešte krajšie nafotené :-)

    OdpovedaťOdstrániť