nedeľa 9. augusta 2015

COOKBOOK INSPIRATION


V dobe smart technických prístrojov si už všetko ľahko vyhľadáte na nete, uložíte na nete. No čo ak nás v týchto horúčavách spasí príchod zbesilej búrky. Pán Net vypadne a vy zrazu dostanete chuť práve na ten koláčik! No recept chýba. Trošku romanticko-utopická predstava, no môže sa stať. A práve vtedy určite oceníte vlastnú knihu receptov. V nej nepotrebujete hľadať wi-fi pripojenie, stačí klasicky, trošku old-schoolovo nalistovať tú správnu stranu a voilá, poďme na to!

Svoj receptárik som objavila v Poľsku, prekvapivo. Konkrétne v obchode Biedronka, ktorá sa dosť podobá Lidlu, no ak náhodou pôjdete okolo, odporúčam vstúpiť. Okrem potravín tam nájdete množstvo milých drobností a vecí, o ktorých náhle zistíte, že ich potrebujete. Ako ja túto knižku. No na vlastnú knihu plnú receptov vám stačí aj zošit, napríklad s pevnou väzbou. Potom už len stačí zohnať nejaké recepty, alebo vytlačiť vaše obľúbené z webu, pohrať sa, spustiť kreativitu, strihať, lepiť, trošku sa detsky vybúriť. A keď nabudúce pôjdete niečo piecť alebo variť, verte mi, že je pohodlnejšie vziať knihu a listovať v nej, ako čakať kým sa spustí počítač, notebook alebo načíta vytúžený web.
Vlastníte niečo podobné?


10 komentárov:

  1. Wau, nádherná knižôčka. Niečo také by som potrebovala aj ja.. Milý článok, veľmi inšpirujúci :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Miluju vystříhávání. Scrapbooking je úžasnej!
    Parádní inspirace!

    ♥ Krásný nový týden! ♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzerá úžasne. Práve sa chystám na svoju "kuchársku knihu", tak som zvedavá ako to dopadne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. také mám svou vlastní, ručně psanou kuchařku, protože mi přijde, že to má mnohem větší kouzlo a ráda si do ní zapisuji všechny ty nové recepty :) ten Tvůj receptář je ovšem dokonale sladký! <3

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mamina má tiež jednu a sú tam len tie najlepšie recepty, ale keďže je už trošku staršia, tak si začnem písať asi tiež svoju :-)

    Dijoun&Klaudi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj tá moja ju má plnú receptov, dúfam, že ju raz zdedím, sú tam samé kulinárske klenoty :D je super mať tiež svoju :)

      Odstrániť