sobota 29. augusta 2015

WELEDA COSMETICS REVIEW


Tento kozmetický článoček píšem v piatok večer.. až v noci. Keď sa sestra vychystala na párty a mne sa už akosi nikam nechcelo. Asi starnem. Ale aj tieto piatky sú fajn. A dnes nazrieme do goodie bagu, ktorý som dostala na Weleda blogerskom meetingu.

Zrejme by som sa nemohla vyhlásiť za beauty blogerku, keďže moja rutina je #nomakeup. No snažím sa pleť zaťažovať čo najmenej a preto sa na bežné dni nelíčim. Verím svojej vysnívanej predstave, že sa mi správnou starostlivosťou a hýčkaním pleť raz odvďačí. No aby som sa nezamotala, hneď na začiatok musím spomenúť, že ešte pred mojím prírodným stretnutím s Weledou som nakukla do zákutí tejto kozmetiky. Konkrétne ide o prírodné mydlá na pleť o ktorých však článok zatiaľ chystám, takže už pšt! Mám pocit, že pleť si po tých všetkých kozmetických prípravkoch musí na prírodné veci zvyknúť. Môže sa zhoršiť, no časom to bude len lepšie a preto v týchto končinách prírody musíte byť trpezlivé. No už poďme rovno na schopnosti, ktoré som mala možnosť okúsiť.


Niektoré vzorky už padli za vlasť, niektoré ešte nie. Z niektorých som bola úplne nadšená, z niektorých priemerne. No úprimne, nesklamalo ma nič. Weleda má svieže vône, trošku líšiace sa od tradičných kozmetických. Pre mňa to bola príjemná zmena. Granátové jablko vonia úplne najlepšie! A na mandľu som si musela zvykať. Najviac však moje čuchové bunky nabudili čiastiace mlieka v modrom s krásnou sviežou citrusovou vôňou. Tá Welede maximálne vyšla.


Mini sprcháčiky. V hlavných úlohách zľava mandľa, pupalka a rakytník. Mandľa, ako som spomínala, má zvláštnu vôňu, ktorá mi na prvé pričuchnutie vôbec nevoňala. No ten pocit na pokožke! Na stretnutí nám povedali, že sa budeme cítiť ako v hodvábe. A neklamali. Vznášala som sa ako Kleopatra práve vynorená z mlieka. Zvláštne prirovnanie, ale áno. Aj keď mi mandľa veľmi nevoňala za tú hebkosť jej to odpustím. Pupalka má takú sviežu nevtieravú vôňu a pokožku revitalizuje. Je z kozmetickej rady 50+, takže túto časť vzoriek som spolu s granátovým jablkom pre pleť 40+ posunula mamine, nech si vyskúša. No a rakytník som využila na sprchu po cvičení. Nabudí vás a úžasne osvieži. Sprcháče majú skôr krémovú konzistenciu, je to ako keby ste si na seba zároveň dali telové mlieko. Aj pokožka je po vysušení jemnejšia. Čo mne dosť vyhovuje keďže som často lenivá na telové mlieko alebo jednoducho zase nestíham.


Ibiš a nechtík. Tieto krémiky sú určené pre jemnú detskú pokožku. No vyhovujú aj pleti, ktorá má napríklad problém s vyrážkami. Ja osobne som tieto vzorky používala na akné, ktoré ako keby ich chcelo vyskúšať pretože sa akurát neustále otŕčalo v celej svojej kráse. Nechtíkový krém má krásnu jemnú vôňu. Pekne sa vpije do pleti a mal by pomôcť aj na spomínané vyrážky. Mne však oveľa viac pomohol fialový krémik určený pre citlivú a atopickú pokožku. Tú síce nemám, no využila som ho lokálne v hrubšej vrstve na väčšie vyrážky. Cez deň nič moc, no pokiaľ bol na pleti cez noc, do rána bola vyrážka takmer zahojená. Obsahuje ibiš lekársky a fialku trojfarebnú a takisto zmierňuje svrbenie ak máte naozaj nepríjemné akné na pleti. Mne pekne pomáha a som s ním spokojná.


Granátové jablko. Tá najkrajšia a najlepšia vôňa. Do granátového jablka som sa úplne zabuchla ako pobláznená tínedžerka. Je určený pre pleť 40+, liftingové sérum bol opäť darček pre maminu, krémik som si párkrát vyskúšala. Na pleti vytvorí trochu matný efekt, je jemný, dobre sa rozotiera a opäť sa príjemne vpije do pleti. No čo ma úplne najviac očarilo a dostalo je krém na ruky z granátového jablka. Vôbec nie je mastný a do pokožky rúk sa po rozotretí automaticky vpije, takže môžete v pohode chytať všetko okolo seba. Mávam dosť suché ruky, viac v zime, no vezie sa to so mnou celoročne. Tento krém mi ich zjemnil behom niekoľkých dní. A nosím ho so sebou všade.


Čistiace mlieka. Zase budem ospevovať. Už to pomaly vyzerá ako zaplatená reklama, no táto kozmetika stojí za to, aj keď nepatrí práve medzi tie najlacnejšie. Mala som možnosť vyskúšať jemné čistiace mlieko a čistiace mlieko 2v1. Obidve sú krásne voňavé, osviežujúce. Pleť bola po nich hebká na dotyk, vôbec mi ju nevysušovali, naopak ju zjemnili a viditeľne osviežili. Mlieko 2v1 som si nakvapkala na vatový tampónik a pretrela si ním pleť, následne umyla vodou. Druhým čistiacim mliekom som si jednoducho umyla pleť. Mali by čistiť, zároveň pri dlhšom používaní aj sťahovať póry. Pri prvom použití mi trošku vadili hlavne na oči. Tým som sa, samozrejme, vyhla, no mám ich dosť citlivé a automaticky som cítila prítomnosť alkoholu. Pleti však viditeľne neublížil a pri ďalších používaniach to zmizlo. Nechápem, ale naozaj zmizlo. Zostala len svieža citrusová vôňa. A že sa mi naozaj zapáčili, najmä čistiace mlieko 2v1, ktoré nám bolo na stretnutí aj odporúčané, o tom svedčí aj moje behanie po DM drogériách. Moju návštevu privítali už tri rôzne a nikde toto mlieko nemajú. Sad story. Možno ešte nájdem alebo niekde vo vodách internetových objednám.


Mandľa. Ako som písala, veľmi mi nevoňala. No už si na ňu pomaly zvykám. Krém je pre citlivú suchú pokožku, čo opäť nemám, možno na niektorých miesta v zime a na jeseň. No veľmi dobre hydratuje, zjemňuje pleť a používam ho na noc. Ráno sa zobudím ako vyspatá do ružova. Pleť je hebko hebká, ako sme zvykli hovorievať za gympláckych čias.


Ruža. Krásne vonia, no veľmi mi nesadla. Určená pre pleť 30+, je mastnejšia a trošku sa ťažšie rozotiera. Dobre hydratuje no moju mastnejšiu pleť zanecháva dosť lesklú. Skúšala som krém na deň aj na noc, viac možno vyhovoval na noc, no nedosiahol až taký pekný efekt pleti ako vyššie spomínaná mandľa. Možno sa k nemu vrátim neskôr s prvými vráskami.


Sprchovacie emulzie. Weleda v kúpeľni - skvelá vôňa v kúpeľni. Granátové jablko, zase sa budem opakovať, krásne vonia a levanduľa má takisto príjemnú vôňu. Navodzuje istý pocit relaxu, pokožku prevonia a zjemní ju. Veľmi som si ju obľúbila a nemusím po nej použiť ani telové mlieko, pretože pokožka je už po umytí jemná. Sprcháče obsahujú oleje a granátové jablko by malo dokonca zabraňovať vysychaniu pokožky, čo mne opäť veľmi vyhovuje pretože som ju mala suchšiu najmä kvôli používaniu rôznych sprchových gélov.


A goodie bag sa pomaly míňa. Mám ešte v zálohe šampón, ktorému sa budem venovať osobitne v inom článku, pretože si to zaslúži a prihodím aj niečo o svojich vlasoch. Celkovo Weledu hodnotím po doterajšom skúšaní za dosť kvalitnú. Som veľmi rada, že som mala možnosť spoznať ju viac. Mrzí ma len to, že v DM drogériách majú dosť chudobný výber. Aspoň v tých, čo som navštívila. Preto sa skúste obzrieť skôr po lekárňach alebo po webe, alebo vystriehnite niečo práve v DM. Ako som už písala treba si trošku priplatiť. Ceny sa pohybujú väčšinou okolo 12 eur a vyššie, no môžete natrafiť aj na akcie a zľavy, čo je super. Myslím však, že keď chcete pleti pomôcť musíte do nej trochu investovať. Ona vám to časom vráti, aj keby to malo byť o desať rokov, no starostlivosť o vaše vlastné ja sa oplatí vždy.

15 komentárov:

  1. Krásne si to spracovala a pekne nafotila:) Ja som sa ešte stále nedostala k vyskúšaniu všetkých produktov, predsa len, dali nám ich dosť:) Ale tie, ktoré už používam, sú naozaj super a som rada, že som sa o tejto značke dozvedela:) Zatiaľ najväčšími favoritmi sú u mňa brezový peeling a ten krém na ruky granátové jablko, ktorý - ako čítam - sa páči aj Tebe:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) no ja som momentálne nepoužívala nič iné len túto kozmetiku :D takže som postupne skúšala všetky a áno, krém na ruky je skvelý! :)

      Odstrániť
  2. to čistiace mlieko bolo v dopredaji v DMke za nejaých 5-6€, takže neviem či ho tam ešte zoženieš :) a banujem že som celú granátovú sadu dala svokre a neuchmatla si aspoň ten krém na ruky :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no tu som ho nikde nevidela :/ .. a to je škoda, pretože je naozaj super :)

      Odstrániť
  3. tuto značku jsem teda ještě nezkusila

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Weleda má naozaj úžasné vône! Milujem krémiky na ruky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Produkty vyzerajú fakt super :)
    www.vanesasworld.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. dizajn majú podľa mňa skvelý, vôbec nie je prehnaný, vyzerajú a aj naozaj sú super :)

      Odstrániť
  6. Skvelý článok. Škoda toho malého výberu v DM. Ale na eshopoch a v lekárňach našťastie vždy nájdem čo hľadám :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :) toho je naozaj škoda, budem sa musieť ešte do nejakej lekárne pozrieť aj ja :)

      Odstrániť
  7. Ešte som túto značku neskúsila, Ďakujem za tip!

    Dijoun&Klaudi

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak to je slušná zásobička, snad Weleda poslouží....mě zatím nijak neoslovila ;).

    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť