sobota 3. decembra 2016

FIRST DECEMBER IMPRESSIONS

Prvého decembra som sa pozerala z okna a ono snežilo. V Nitre. Snežilo.
Absurdnosť tohto výroku sa mi stále zdá neuveriteľná, odkedy sa tu morím so žurnalistikou videla som sneh vo veľmi jemnulinkom štýle len párkrát. Vtedy boli dokonca biele strechy. Nitra však nesklamala a o chvíľu bolo už všetko roztopené. Asi toľko k príbehu ja a nitrianske vločky.
Aj vám už zaváňa decembrom? Nielen z kalendára či ligotavých obchodných centier, ale len tak, doma. Keď si zapálite sviečku a oblečiete hrubé ponožky.

Okrem toho, že neustále na niečo zabúdam, pomaly mi horia ďalšie termíny a ešte nemám nakúpené darčeky a ani len ich víziu, v hlave mi už vyhrávajú vianočné songy. Ono sa to celkom rýchlo šuchlo, nemyslíte? No o ďalšej absurdnosti času nechcem hovoriť, pretože konvertujem do ďalšieho melancholického stavu púšťania si gitarových tónov a prezerania starých fotiek. Prisahám, že mi stačil už len pohár vína a nemalá tabuľka čokolády. Niekedy som hrozná kôpka nostalgie a to sa tak náhodou utrhnem od povinností, ako napríklad od písania článku či veľmi zmyslupnej analýzy politickej strany. O divoch a zázrakoch mojich školských dní vám napíšem inokedy. Dnes len o tých prvých dojmoch.

Že globálnemu otepľovaniu niektorí neveria asi preto, že nikdy nečakali na sneh.
Že kozmetický balíček nie je až také strašné klišé. 
Že zeleninové čipsy sú fajn. Na druhé ochutnanie.
Že kúpiť si horúcu čokoládu v prášku je highlight dňa.
Že vypísanie sa fakt funguje.
A že tie teplé ponožky by ma pod stromčekom vôbec nesklamali.
A že asi starnem... keď sa v sobotu o druhej nad ránom natriasam na oldies. S dobrým pocitom.
A dospávam ešte v utorok.
A upravujem pre vás fotky z Prahy. Kde sme zažili okrem toho žurnalistického aj veľa NEpražského ale aj českého, či priam stredovekého. Myslite na mňa, nech upravujem rýchlejšie.
A idú Vianoce. Ach, áno. Prvý december som síce celý strávila v škole, doslova, no chuť na tú čokoládu mi nevezme ani posedávanie vo vydýchanej miestnosti.
A že už naozaj musím ísť na ten punč.

C.

8 komentárov:

  1. Tak teď mám taky strašnou chuť na čokoládu, jak o ní pořád mluvíš! Taky mě u nás sníh překvapil tak brzo, i když zase pěkně rychle zmizel, to je pravda. Tak ať si nějaký ten čas na ty vánoční chvilky najdeš a máš to těžké rychle za sebou :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no všímam si, že je pomaly v každom článku :D a ďakujem!

      Odstrániť
  2. ponožky pod stromčekom je čosi, čo nechápem, ako môžu ľudia zatracovať! je to tak neskutočne praktické, až to bolí, lebo sama som na ich kúpu hrozne lenivá a doženú ma k tomu až dierky s metrovým priemerom :D pekný článok ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to s tebou súhlasím :D a ďakujem za komentár :)

      Odstrániť
  3. Horúca čokoláda je "vec" pod ktorou si predstavím (pred)vianočnú atmosféru najlepšie zababušená v deke. Prvého snežilo aj v Košiciach a poviem ti, že som bola presvedčená, že sa mi sníva. :)

    www.thefashiontwiins.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Podla mna su kozmeticke balicky fakt fajn :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi veľmi dobre napísane :D viem že článok je starší ale strašne ma to pobavilo :D
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť