utorok 20. augusta 2013

hair mask inspiration.

Zdravím, mávam, bozkávam a predstavujem vám tip na domácu masku.
Nebude to gumička, nožnice a papier.. ale vaše rozpravkovo hebké vlasy. To je náš cieľ. 
O domácich maskách na vlasy si toho môžete na internete prečítať nekonečné množstvo. Zistila som pri hľadaní inšpirácie pre tie moje.. a tak sa s vami podelím o tento kuchynský elixír a moje skúsenosti.


Kombinácia ku ktorej sa neskôr dostanem je určená skôr pre suché a poškodené vlasy, no myslím, že ju môže použiť každá z vás, pretože maska dodá vlasom lesk, zosilní ich a sú po nej krásne hebké. To sa písalo v návodoch dostupných cez náš milovaný vynález. Je to aj pravda?

No napíšme si najskôr z čoho to vlastne ten elixír vzniká.

* 2 vajíčka / 2 eggs
* 2 polievkové lyžice medu / 2 big spoons of honey
* 1 lyžica olivového oleja / 1 spoon of olive oil
(pre kratšie bude stačiť aj jedno vajíčko / for shorter hair one egg should be enough)
Následne všetko poriadne vymiešame. 


Pripravenú masku rozlejeme na vlasy, po celej ich dĺžke, dávajte pozor aby ste nešli príliš ku korienkom. Potom vlasy zabalíte do alobalu, alebo niečoho iného aby ste dosiahli lepšie účinky, no a následne do uteráku. Počkáte takých 20 minút, alebo pol hodinku. Keď to celé rozbalíte vlasy poriadne opláchnite. Ale studenou vodou! Na to nesmiete zabudnúť, inak vám vajíčka nechajú nemilý pozdrav vo vlasoch. Po dôkladnom opláchnutí vlasy umyte šampónom, môžete použiť aj kondicionér a je hotovo!


Keď som ja svoje vlasy rozbalila a umyla, žiaden zázrak som hneď nevidela, no možno som bola príliš netrpezlivá..
Pramene postupne začali schnúť a vlasy boli na dotyk okamžite jemnejšie. Krásne sa leskli a mala som chuť neustále sa ich dotýkať, tak jemné boli. 
Čo mi vadilo bola možno vôňa, alebo skôr nevôňa. Hlavne na končekoch bolo cítiť trochu vajíčka a olivový olej. No na druhý deň to bolo celkom preč.. čiže asi neodporúčam takto experimentovať tesne predtým ako sa niekam chystáte.
Maska celkom splnila svoje očakávania, aj keď myslím, že nabudúce uberiem z množstva oleja. Med je inak úplný zázrak takisto aj na pleť. A olivový olej je skvelý aj na rozštiepené končeky, len to s ním naozaj nepreháňajte.
Túto zmes môžete používať tak raz za týždeň alebo dva, nie príliš často inak by to vlasy nezvládli.

Ja som takéto niečo skúšala po prvýkrát a myslím, že sa k tomu ešte vrátim. Experimentovať sa dá rôzne a vy si doma môžete namiešať všeličo. Vlasy si potrebujú raz za čas aj oddýchnuť od všetkej tej chémie.
Verím, že som inšpirovala. :)

EN: Hi! Today I have a hair mask tip for you. It´s made from home ingredients and it should give you shiny, soft and strong hair. After mixing these ingredients in bowl you can apply it to your hair, then you pack it to foil and lately to towel. You wait for 20 or 30 minutes and then you have to wash your hair very well, but remember, with the cold water! After this you can wash your hair normally with a shampoo.
I was really content with the result, because my hair was so shiny and soft! It was lovely. 
But you should not use this very often, just once a week. I think that this is good rest from all the chemical products that we are using every day. 
I hope I have inspired you.  :)


13 komentárov:

  1. Díky za post,já o tom četla nesčetněkrát ale vždycky mě odradilo to, že na diskuzích ženské psaly, že jim šlo špatně vymýt vajíčko, smrdělo to, atd. Takže mě to taky nijak neláká. Jednou jsem měla jen olivový olej na vlasech a pak vlasy odporně mastné. Tak pořád nevím:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ja som to umývala úplne studenou vodou a šlo to v pohode, vlasy bolo trochu cítiť v ten deň ale na druhý to bolo preč. ja ešte používam sprej na ochranu pred fénovaním a žehlením tak možno som ich prevoňala aj tým. ;D a s olivovým olejom ako som písala treba naozaj opatrne, ten by som dávala len na končeky aj to len trochu. možno ti sadne nejaká iná zmes, treba vyskúšať. :)

      Odstrániť
  2. Domáci masky zkouším ráda :)
    http://petrusha1992.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Stále si hovorím, že vyskúšam nejakú masku na vlasy, ale neviem sa k tomu dokopať. Nechce sa mi čakať viac ako 5 minút. :D Tiež som raz vyskúšala olivový olej, ale podobne ako Netty, aj ja som mala potom veľmi mastné vlasy.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Čtu o tom už po sté, ale ještě jsem nic nevyzkoušela. Už bych se k tomu mohla odhodlat za to nic nedám :-) Krásný blog, jsem novou pravidelnou čtenářkou :P
    Zvu tě na GA, budu ráda, když se zapojíš http://hollybword.blogspot.cz/2013/07/1-giveaway.html :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ďakujem za tip.. presne niečo takéto som hľadala :) Určite vyskúšam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Super tip, ja mam strasne rada taketo home made masky. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ďakujem za skvelý nápad....mám rada, keď niekto vymýšľa nové a nové masky, väčšinou na suché a zničené vlasy ako mám ja a potom mám množstvo pomerne lacných príležitostí na masky..och joj :)
    Určite ju skúsim, olivový olej je skvelý aj na nechty, takže to snáď zaberie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. to že je dobrý aj na nechty ma celkom prekvapilo, to možno skúsim tiež. :)

      Odstrániť
  8. Skvelý tip! To musím vyskúšať. Po letnej dovolenke sú moje vlasy úplne suché a zničené :(

    http://www.margifashion.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Vďaka za tip :) určite vyskúšam :)

    http://styleofsistersblog.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Krásný blog:) Nechceš se vzájemně sledovat? Byla bych moc ráda!

    Vik Ladyla

    OdpovedaťOdstrániť