pondelok 1. septembra 2014

MOVIE TIPS

Ideálny plán na zamračené a upršané dni je pozrieť si dobrý film. Ak sa vám nechce surfovať po nete, čítať recenzie a prehrabávať sa kopami rôznych filmov, možno vám pomôže pár mojich tipov. Nedávno videné alebo jednoducho obľúbené. Odporúčam každý jeden z nich.

The ideal plan for this cloudy and rainy wheater is watching a movie. If you´re tired from reading reviews and searching for a good movie, maybe a few of my tips can help you. These are recently seen or just my favourite, I recommend every one of them. 


MALEFICENT / Vládkyňa zla / 2014
Pre tento film poznám len jedno slovo a tým je dokonalosť. Výborný príbeh, ktorý vás prekvapí svojou netradičnosťou a prilepí vás k obrazovkám od začiatku do konca. Krásne spracovanie, jednoznačne musíte vidieť!

I have only one word for this movie and it´s perfection. Great story, which will surprise you and you´ll stick to it from the beginning to the end. Beautiful work, you definetely have to watch this!

NOAH / Noe / 2014
Opäť novinka. Tentoraz nové spracovanie biblického príbehu o potope sveta, ktorý je však vo filme trošku odlišný ako to, čo už poznáme. Vo filme je skvelé napätie a krásne scény. Možno niekoho odradí dĺžka filmu, no mne sa veľmi páčil. Nájdete v ňom aj skvelé herecké výkony a krásnu Emmu Watson.

Again something new, this story is based on the Bible. In the movie you can see some difference between the story which we know from the Bible and the story which director created. The movie is really long but I liked it and also you can see great performances and beautiful Emma Watson too.

THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY / Tajný život Waltera Mittyho / 2013
Krásny film s krásnymi myšlienkami. Uvidíte skvelé miesta, plno cestovania, vtipné scénky a úžasný záver. Veľmi pekný príbeh, ktorý vás prinúti zamyslieť sa aj nad vlastnými snami.

Beautiful movie, with nice thoughts, places, funny scenes and really great ending. The story is very nice, it will bring you to think about your own dreams.


FRANKENWEENIE / 2012
Filmík z dielne Tima Burtona. Natočil niekoľko naozaj skvelých filmov no a ani tento nepatrí medzi tie najhoršie. Postavy sú naozaj zaujímavé a príbeh takisto. Je to v podstate taký milý animák, chvíľami pochmúrny, ale to k Burtonovi patrí.

Movie from Tim Burton. He´s a director of several great movies and this one is really not bad again. Both, characters and story are very interesting, sometimes gloomy but that´s Burton. 

CHRONICLE / Kronika / 2012
Tento film vás prekvapí svojimi scénami tak ako žiadny iný. Padnutá sánka až po zem je zaručená, mňa tento film veľmi zaujal aj keď veľmi pozitívne recenzie nemá. Nuž každému sa páči niečo iné, no podľa mňa sa oplatí pozrieť.

This movie will surprise you, I was looking at that with my mouth opened. I really liked it, but it doesn´t have a lot of good reviews. Well, everyone likes something different, but I think that it´s worth it.

DIVERGENT / Divergencia / 2014
Niečo na štýl Hry o život. Opäť sú ľudia delení, opäť je po vojne a svet má zrazu úplne inú podobu. Príbeh je však zaujímavý a páčil sa mi hneď od začiatku. Páčili sa mi najmä tréningy v prvej polovici filmu, niečo také tu totiž ešte nebolo a bolo to skutočne pútavé. Som zvedavá, ako sa im podaria ďalšie časti. Takisto veľkým plus je skvelá hudba.

This movie is something like Hunger games. People are selected, it´s after war and the world is different again, but the story is very interesting and I liked it from the beginning. I liked their training in the first half of the movie, it was really gripping. Also, music is a big positive.


Školopovinným prajem skvelý štart do nového roku a vysokoškolákom pekný zvyšok voľna, ktorý ešte chvíľku potrvá. Tak užívajte a majte sa krásne!


5 komentárov:

  1. Ahoj,

    pozývam Ťa ku mne na blog , kde práve prebieha GA o pekné ceny- kozmetika+šperk:)

    http://petra-justbeauty.blogspot.sk/2014/08/giveaway-nr2.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Takmer všetky som videla a musím len súhlasím. Mojím naj je však Divergencia, aj keď musím uznať, že knihy boli lepšie. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Noe a Divergence jsou oba na mém seznamu "musím-zhlédnout" :) Mitty ale také nezní vůbec špatně.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj nominovala som ťa na Liebster Award Tag a budem veľmi rada ak sa doň zapojíš :)
    http://nalensworld.blogspot.sk/2014/09/2x-liebster-award-tag.html

    OdpovedaťOdstrániť