streda 1. júla 2015

MORNING ROUTINE


Neviem či sa z toho prvého júlového dňa teším, alebo ma skôr vydesila rýchla zmena v kalendári. Deň za dňom rapídne rýchlo odsýpa. Kam si sa tak rýchlo podel, jún?
No nebudem hneď negativistická. To sa predsa k tomu počasiu a týmto úžasným raňajkám vôbec nehodí. Tak to možno skúsim ešte raz.. je tu júl! Prázdniny už majú aj NEvysokoškoláci a ja sa teším s nimi. Niekedy mi chýba to staré stredoškolské - denné vstávanie v tom istom čase, akási rutina, na ktorú sme sa neustále sťažovali no aj tak nám určovala chod našich dní a neriešili sme viac ako ďalšiu úlohu z matematiky alebo skúšanie z francúzštiny.
Mám pocit, že aj keď sa akokoľvek bránime tomu "upadnúť do stereotypu", skôr či neskôr si podvedome ten svoj stereotyp aj tak vytvoríme. Aj keby to mala byť len ovsená kaša opäť každé ráno.
Aj vy máte radi niektoré opakujúce sa činnosti? 
Ranný čaj, vždy zelený.
Alebo káva, vždy bez cukru.
Alebo zmrzlina, vždy čokoládová.
Máte svojich favoritov, pri ktorých viete, že vás nesklamú? A tak sa k nim stále dookola vraciame a vychutnávame si svoju chvíľku rutiny.. ja si napríklad pri týchto raňajkách prezerám youtuberské vlogy alebo obľúbených blogerov.

Začala som trošku negatívne, pretože vážne, odkedy mám dvadsať ide to asi dvakrát rýchlejšie ako doteraz. No aj tak! Teším sa na nový júl, jeho zážitky a hlavne na to, že konečne svitá na krajšie a teplejšie dni. Dúfam, že sa tešíte so mnou a užijete si každý jeden zo svojich voľných dní, aj keby ste ho mali stráviť v práci alebo doma. Nájdite si vždy malinký detail z ktorého sa tešiť. Milého zákazníka, pár slov uznania, dobrý čaj alebo kávu, dobrú knihu a jej myšlienky alebo seriál.. na ktorých ja fičím poriadne. A ak sa naučíte, že za svoje šťastie a dobrú náladu si môžete naozaj len sami, čaká vás množstvo skvelých dní!

11 komentárov:

  1. Tak taková snídaně by se mi také líbila

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Obě snídaně vypadají naprosto úžasně! Mně červen taky neskutečně rychle utekl, za chvíli už bude konec prázdnin to tak vidím! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jééj, pekná rutina, ja mám svoju kávu a koláčik a vďaka za motivačné slová, budem na ne myslieť, keď budem vytočená a budem potrebovať pozitívne nakopnutie :-) Uži leto! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, ty tiež! :) a prajem množstvo pozitívnych nakopnutí :)

      Odstrániť
  4. Moc pěkný článek a máš pravdu - najít ty malé, nepodstatné, ale zároveň podstatné věci je to nejdůležitější! :) užij si prázdniny, ty kaše vypadají dokonale! :) a já mám spoustu rutin, zvlášť ráno, hlavně kafe! :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  5. podobné raňajky sa aj u mňa objavujú takmer každé ráno :) inak s tým stereotypom súhlasím! hoci som proti tomu bojovala už niekoľkokrát, vždy ma to dobehne - napríklad s tou nesladenou kávou ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Keby som mala čas robiť si takéto raňajky, tak by som vôbec neprostestovala. Ja ale vstávam okolo 10- až pol 11 takže ja sa chystám akurát tak na obed, čo asi moc zdravé nie je, ale zatiaľ s tým neviem nič urobiť :O

    Dijoun&Klaudi

    OdpovedaťOdstrániť