streda 23. decembra 2015

CHRISTMAS BLOG SERIES #7

Konečne niečo stíham. Nakúpené, zabalené, napečené, vyzdobené, upratané, seminárky napísané. Môj to do list, existujúci akurát tak v hlave žiari šťastím. Dnes už len užívam atmosféru, nalievam sa vianočným čajom a gratulujem si, že sa ešte neprejedám.
Z jednej strany vyhlasujú sviatky pokoja a z tej druhej stojíte v kolóne áut a nestíhate sa čudovať nad mega konzumnosťou dnešnej doby. Nestíham sa taktiež čudovať, keď niekto pomenuje Vianoce ako chaos. Ak sa aj vy tak cítite, skúste si na chvíľku sadnúť a reálne nič neriešiť. Zjesť ten medovník, pozrieť rozprávku, vypočuť už po miliónty krát Last Christmas, (vedeli ste, že ten blonďák je George Michael?) o tom to je, nie? Pozrieť zase ten klip s chatou v snehu, kde mali chlapi hádam hustejšie vlasy ako tie ženské, zase raz vidieť Grincha, Shreka, Lásku nebeskú. Aj keď Shreka už viem skoro naspamäť. Zase raz Perinbabu!
To vianočné klišé mám rada a tento rok si ho skutočne užívam bez toho, aby som príliš riešila darčeky a iné materiálnosti a aj pri tom balení som si spievala pri rádiu Smooth Christmas (neplatia mi za to, že ho všade pchám, bez irónie).
Myslím, že by ľudia boli spokojnejší a menej mrzutí, keby brali Vianoce takto. Ako čas kedy vážne nič nemusíš. Aspoň týchto pár dní si vážte vzťahy medzi sebou a tých ľudí, čo máte doma a okolo seba.
Asi mi niekto sladí potajomky čaj, keď sa tu takto rozlievam.
No vianočná séria pomaly končí a posledný článok mal byť taký random, vytrhnutý zo života. 
Prajem vám krásny zvyšok večera. A zajtra (dúfam), že vám ešte stihnem aktuálne zaželať to všetko veselé.




5 komentárov:

  1. Merry Christmas!

    ____________________
    blog.justynapolska.com
    fashion&makeup

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veselé Vianoce :)
    www.vanesasworld.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. pre mňa sú Vianoce chaos :)) alebo presnejšie čas do večere, a potom je to presne ako píšeš, užívanie si pohody, rozprávok, nič nerobenia, prejedania :) Prajem Ti krásne sviatky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. s tým môžem súhlasiť, no aj tak to treba brať pozitívne :) a aj prajem krásne Vianoce :)

      Odstrániť