sobota 13. augusta 2016

O ŠŤASTÍ

Nedávno som stála v okne a sledovala perzeidy. Žmúrila ponad mestské osvetlenie a dávala zbohom svetlej tvári Mesiaca, ktorý sa schoval za najbližší kopec. Obloha potemnela a ja som začala počítať. Jeden, dva, tri... ešte počkám do päť a pôjdem spať. Pri čísle 9 som utekala po deku a ovinula sa ňou až po nos. Z izby mám chvíľkovú mraziareň ale to mi vôbec nevadí, pretože som už na čísle 13. Každé vykreslí úsmev. Zrazu vyzerám ako šťastný blázon. 

Niekde som čítala, že ak chceš byť šťastný, jednoducho buď. A ja som bola, v tej chvíli sledujúc prach letiaci vesmírom. Keď niekto na Zemi hodí kameňom nie je to až také čaro. Keď ten kameň letí vesmírom je to hotové divadlo. Zadarmo, len pre nás. Možno máme šťastie, že sme sa narodili na takej planéte, kde pre kúsok magickosti stačí zdvihnúť hlavu. Dvíhali ste poriadne? Nakoniec som ich napočítala 15 a asi ďalších 15 minút som čakala ešte na jednu. Poslednú. Keď padla tá, šťastie sa vo mne dalo krájať. Naozaj je to také jednoduché?

Všimli ste si, ako nám tie najjednoduchšie veci vedia vykúzliť úsmev? Ako pár lúčov slnka po zamračených dňoch alebo dážď, keď už sa teplom nedá dýchať. Čo naposledy rozosmialo vás? Bol to ten kamienok tváriaci sa ako padajúca hviezda? A stihli ste si niečo želať? Ja si v poslednej dobe všímam jedno, že tak ako máme právo byť smutní, tak máme právo byť aj šťastní. Tak ako si môžete dovoliť plakať, tak si môžete dovoliť aj smiať sa.

Teraz si tu píšem slniečkové posty, keď je vonku o desať stupňov menej a mraky zase zavítali na návštevu. No máte kúsok slnka aspoň tu, na blogu. Kým príde september a ja sa budem opäť vylievať zo svojich hromobití v hlave. Asi nebudem jediná, keď opäť začne maratón povinností. No tým už kazím svoj slniečkový post. Tak vám na záver poviem len jedno, ak chcete byť šťastní, buďte. Zjedzte tú čokoládu, pospite si tých 20 minút navyše, sledujte tú oblohu a nemračte sa, že sa mračí. 
C.


// top: New Yorker, šortky: číňan, topánky: Esmara

11 komentárov:

  1. Sledovala som aj ja už dve noci a je to naozaj nádhera :) zabudnúť na problémy a čakať na padajúcu "hviezdu" :) už len dúfať, že sa želania naplnia

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tak toto mi zlepšilo deň :) dnes v noci skúsim nazrieť na oblohu, verím , že aspoň jednu zahliadnem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Také jsem sledovala a musím s tebou jen souhlasit! :) Jinak moc ti to sluší :))


    http://s-hejvi.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja som nesledovala, lebo som musela ráno vstávať do práce :)
    ale pekný pozitívny článok :) také si rada čítam :)
    a musím dodať, že ti to veľmi pristane :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak som na to myslela, až som to celé zabudla sledovať. Určite to však bolo pekné a zaujímavé.
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ani ja som nesledovala...sledovali sme minulý rok s priatelom, ale nejak mi bolo blbo :-D tak sme radšej išli potom domov.. ale zopár hviezd sme videli :) inak krásny top a tiež máš pekné vlasy :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásny článok, tiež som sledovala perzeidy, avšak my sme sa s priateľom a kamarátmi vybrali na takúodlahlu čistinku v lese a tam sme ich asi hodinu pozorovali:) Bolo to nádherné, dokonca sme videla, ako jedna zhorela v atmosfére:) naozaj ku šťastiu niekedy chýba málo, lebo presne v tú sekundu som sa na oblohu usmievala ako taký blázon:)

    Letná giveaway na blogu!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tie sortky su super! ani by clovek nepovedal, ze su od cinana... niekedy sa u nich naju dajst fajn kusky... a pristane ti to

    http://lenkaandmia.blogspot.fr/

    OdpovedaťOdstrániť