pondelok 11. mája 2015

TWO YEARS AGO TODAY


K napísaniu tohto článku ma inšpiroval facebook. Verili by ste tomu?

Upozornenia z timelinu asi nie sú až také zbytočné a otravné. Mne najmä posledné highlighty výmyslov z tejto sociálnej siete celkom pripomínajú, čo som robila pred rokom alebo pred dvomi, práve v tento deň. A práve pred dvomi rokmi v máji, bol to práve piatok, som sa zúčastnila na vernisáži, kde som nebola len pozorovateľ ale aj samotný vystavujúci. A aj keď na fotkách pôsobím maximálne unavene, bolo to super!

Bola som ešte gymplák a mala som o dva roky menej. A keď sa na to pozerám, pripadám si ako v minulom živote. Je to trošku iná Cokinelle, ako teraz. Bavila ma fotka a snažila som sa dostať aj na takú školu. Až neskôr mi došlo, že na to nemám a že by to chcelo ešte dlhú prax a dlhé fotenia, aby som sa priblížila vôbec k tomu profesionálne fotiť. To mi došlo neskôr. Nuž nádeje to boli veľké, ale skúsenosť tiež a z týchto snáh vznikli moje dve až tri veľké favoritky, ktoré mám v obľube aj po tých dvoch rokoch. S týmito favoritkami som to skúsila spolu s kamarátkou v súťaži amatérskej fotografie AMFO. Niekoľko zapojených autorov zaradili do výstavy najzaujímavejších prác. Síce som nezískala žiadne ocenenie, moje fotky svietili na paneloch. A to bol príjemný výsledok aj keď tie prijímačky nevyšli. No teraz som rada. Myslím, že som tam kde mám byť.

Vernisáž sa konala v našej mekke módy - Trenčíne. Stíhali sme to tesne po skončení školy, utekajúc na autobus. Pamätám si, ako som v to ráno nestíhala do školy, zvolila sukňu a rozpustené vlasy v ktorých mi bolo celý deň teplo a musela som chvíľu presviedčať učiteľku, že naozaj vystavujú moje fotky a že to nemôžem zmeškať. Stredná škola.

Potom sme skoro prespali konečnú, chvíľu blúdili, poriadne sa prešli, obarila som sa kávou a napokon, sme objavili budovu s TÝMI fotkami.

Bol to super zážitok. Tešili sme sa z malého úspechu, ja zo svojho prvého, občerstvili sme sa, poobdivovali inú úžasnú tvorbu, Trenčín a neskôr zase cestovali domov. Bola som vďačná, že som sa dostala medzi vystavujúcich autorov a že moje malé diela uzreli svetlo sveta, aj keď len toho krajského a Trenčianskeho.

Zverejňujem týchto pár fotiek, aj keď si myslím, že:

po prvé: dnes by som sa na vernisáž obliekla úplne inak 
po druhé: mohla som sa tváriť aj lepšie keď už tam visia moje fotky !

(za fotky ďakujem Wanda TheBlow)




8 komentárov:

  1. NICE PHOTOS!

    _________________________
    minimalism&fashionblogger
    WWW.JUSTYNAPOLSKA.BLOGSPOT.COM

    OdpovedaťOdstrániť
  2. moc pěkné fotky :)PS: U mě na blogu právě probíhá GIVEAWAY, budu moc ráda, když se zapojíš!:)
    http://www.lovies47.cz/2015/04/giveaway-03.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jééj, v Trenčíne...škoda, že som o tom nevedela :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. fotky vypadaji zajimave:)

    www.bridgeofmemories.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť