pondelok 17. augusta 2015

WELEDA & BLOGGERS


Začať sobotné ráno koláčikom? Prečo nie.
No ešte presnejšie začalo vstávaním o štvrtej a cestovaním do našej veľkej Bratislavy. Keď mi prišla pozvánka na stretnutie so značkou Weleda, po chvíli šoku, nadšenia a stresu som si povedala áno. A už sa plánovalo, ako sa vôbec dostanem na svoj prvý blogerský meeting. Old school lístoček so všetkým spojmi a prestupmi splnil svoju povinnosť a už som sa neskôr predstavovala ako Cokinelle. S blogom, ktorý má krkolomný názov.

Privítali nás v príjemnom prostredí kaviarne Coffee House Laura, kde sa o nás celý čas výborne starali a hneď na úvod si nás všetky získali koláčikom. Dopraj ženám jedlo a sú tvoje. No nielen koláčikom ale aj milým prístupom, informáciami a skvelou prednáškou si nás zástupcovia Weledy a organizátorka Saška získali. O tejto značke som už počula, no ešte neskúšala. Sobota to zmenila na plnej čiare. Momentálne všetko testujem, nech pre vás môžem pripraviť článok. Aj teraz rozvoniavam jedným krémikom. Tie vône to úplne vyhrali, no o tom nabudúce.


Ako teda Weleda môže zvelebiť moju pleť? Nielen pleť ale aj čuchové zmysly. Weleda je čisto prírodná značka kozmetiky. Medzi takéto zaraďujeme aj napríklad Dr. Hauschka, o ktorej akurát tak viem, že je príšerne drahá. Zjavne má na to dôvod. Totiž proces výroby takýchto značiek je zložitejší a aj nákladný. No nie všetko čo má prírodné zložky je aj čisto prírodné. Stačí jedna zložka a kozmetika sa už zaraďuje medzi tú prírodnú. S prírodnými zložkami môžete u nás nájsť napríklad Yves Rocher, Alverde, neznamená to však, že sa chemikáliam a syntetickým zložkám vyhnete. No čo ma najviac prekvapilo boli značky ako Vichy alebo Avéne, Eucerin, ktoré sú založené akurát tak na veľkej reklame. Weleda vznikla v roku 1921 vo Švajčiarsku, kde ju vtedy založili Nemci. Jej znak predstavuje spoluprácu, dve osoby z ktorých jedna znázorňuje bolesť a druhá pomoc. Netestujú na zvieratách, zakladajú si na zdraví, snažia sa liečiť a podporovať prirodzené funkcie pokožky.

Počas kurzu nás previedli celým procesom výroby. Tá vyniká priam dokonalosťou a bezchybnou čistotou. Mňa zaujal najmä pôvod surovín. Pri ich nákupe sa podporuje fair trade - čiže férový obchod. Podporujú sa tým miestne poľnohospodárske podniky. Farmárom sa odoberá úroda určitých rastlín z čoho majú následne aj oni zisk. Majú dokonca zaplatených školiteľov, aby nepoužívali pesticídy. Levanduľa sa napríklad pestuje v Južnej Afrike, ruže v Turecku, citróny na Sicílii, mäta v Peru. Pri parfumácií a konzervácií kozmetických produktov sa značka takisto snaží postupovať prírodnejšou cestou. Na parfumáciu sa využívajú napríklad oleje. V niektorých produktoch sa vyskytuje aj alkohol, no len v kombinácii s inou zložkou, a tak nie je škodlivý. Je to najmä z toho dôvodu, že niektoré produkty z rastlín sa vo vode nerozpustia.


Celá filozofia značky mi jasne dala najavo, že o pleť a aj o celú pokožku tela sa treba starať. A to nielen rôznymi kozmetickými pomôckami ale aj stravou a pohybom. Weleda má svoju výrobňu obklopenú poliami rôznych rastlín o ktoré sa starajú aj kačice. Tieto zamestnankyne svojimi prirodzenými inštinktmi odstraňujú škodcov. Svoj podiel na tom má aj hmyz. V prírode to jednoducho funguje. Nič netreba naprogramovať, netreba dať impulz ani postrčiť tú kačičku, aha, slimák. Ona to vie a všetci to vedia s ňou. A prenos tejto prírody do našej kúpeľne alebo na tvár sa mi veľmi pozdáva. A aj to, že pre každú vekovú kategóriu majú určité rastlinky, a tak si ľahko môžete nájsť niečo pre seba. Dokonca aj obaly sú hliníkové, aby nenasávali vzduch a aby sa vám tak do obľúbeného produktu nedostali škodlivé látky.

Weleda mi sobotu úžasne spríjemnila. Zistila som, že môj orientačný zmysel nie je až taká katastrofa a že vesmír mi dokáže veci oplatiť niekedy neuveriteľnou rýchlosťou. Pretože keď som sa ráno predstavovala a hovorila o tom, ako rada behám, netušila som, že si o niekoľko hodín neskôr dám pohodičkový šprint na zastávku. Hnevá ma jedine to, že som musela odísť skôr, a tak som s babami nemohla viac poklebetiť. Okrem mňa Weledu celý čas voňali aj Kejmy, Laura, Ivka, Katka, Júlia a Monika. No boli ste skvelé a ja som veľmi rada, že som vás aspoň takto spoznala. Zároveň Welede ďakujem za túto možnosť.

A čo vy? Máte skúsenosti s prírodnou kozmetikou?

7 komentárov:

  1. krásne fotky :) a neboj, nebola si jediná ktorá nestíhala a musela špintovať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. lubię takie spotkania:)

    ___________________
    fashion-blog
    www.justynapolska.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. naozaj škoda, že si musela ísť, my sme potom riešili aj úplne iné témy ako blogy a kozmetiku, čo bolo super :) a tiež sme, ako Monike píše, šprintovali na vlak :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. je škoda, že si odišla skôr, ale veľmi rada som ťa spoznala a teším sa, kedy sa opäť uvidíme :P.

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mam rada Weledu a mam rada aj znacku Eucerin. Nemyslim si, ze by Eucerin bol zalozeny na velkej reklame. Eucerin napriklad vobec nezasiela balicky blogerkam a neorganizuje pre ne stretnutia ako to na ktorom si sa zucastnila :-) Weleda v reklame urcite pred Eucerinom vedie.

    OdpovedaťOdstrániť