sobota 4. marca 2017

MONTHLY / 02


A dvojka je tu. Akosi rýchlo. Opäť môžete vidieť moje selfie počiny, pár upečených či prečítaných kúskov. Aký bol február? Pestrý. Plný školských či pracovných povinností. Plný čítania, maškrtenia, s predlžujúcimi sa slnečnými lúčmi, s pomalým odhadzovaním svetríkov i jasnejším dňom. Bolo to fajn.

Február bol celkom semestrálny rozbeh. Doslova mi utiekol pomedzi dlane, no to je možno aj tým, že má len 28 dní. A buďme úprimní, to je na mesiac strašne málo. Ešte, že je len občas a na začiatku roka. Ešte nemáme konečné termíny, deadliny seminárok a podobne. Ešte sa môžeme nad dvadsaťosmičkou pousmiať a vstúpiť do ďalšieho M pokojným krokom. Alebo nie?

Zase píšeme diktáty, opravujeme nezmyselné chyby v textoch a stále presviedčame samých seba, že ten jazyk je dôležitý. Aj spôsob akým pomenujete kaplnku či starodávne spisy Mateja Bela. Zistila som, že ešte stále viem kresliť očnú linku. Avšak s hodinovou praxou, k tomu milión vatových tyčiniek a zopár nepekných slov. Ak by som točila get ready with me zrejme by bolo 18+. Navštívila som pár filmov. Šedý Christian bol fajn, no John Wick, to je úplne iné sústo. Ak ste nevideli, musíte. Čítam slovenských spisovateľov, nedobrovoľne nasilu si to celkom užívam. To písanie esejí následne už také ružové nie je. Ale nejaký ten názor sa vždy dá vytlačiť. Verte mi. Takže ak píšete neviem aké úvahy, nezúfajte. Okrem toho na škole zisťujem, že ekonómia nie je až taká zlá, ak vám ju len podá celkom sympatický učiteľ doslova polopate. Tento polopatistický štýl učenia je mi viac ako blízky. 

A čo viac? Ubieha to. Rýchlo. A ja sa stíham zamýšľať akurát tak nad tým, že mi to nesmie utiecť pomedzi prsty. Preto aspoň čítajte, sledujte, rozmýšľajte o tom, čo sa okolo vás deje. Nemusíte hneď letieť na Bali, skákať saltá zo skalného útesu či tešiť sa zo západov slnka na balkóne s výhľadom na Eiffelovku. Možno ste niekde v Bratislave, v tej útulnej Nitre alebo celkom na opačnom konci s nohami vyloženými na stole, čítajúc tieto riadky. A ak sa pozeráte práve sem, odkazujem jedno, existuje len súčasná chvíľa a nič viac. Preto nestresujte, buďte sebou a buďte spokojní. Vesmír to vždy nejako porieši.

C.

4 komentáre:

  1. Jejo veľmi pekne píšeš a vyzeráš krásne :) Ja by som práveže chcela byť knihomoľ a musím s tým začať čo najskôr :)
    Sledujem

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem krásne ♥ a to je super ambícia, ktorú podporujem :D držím palce :)

      Odstrániť
  2. Já měla dřív problém s našimi českými spisovateli, ale po nějaké době jsem si k nim cestu našla. :)
    catthegdiaries.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť